Fettival: Lekende Lett, Miriam Tumyr, Stina, Konsept X djs (NO)

Tekst fra arrangør FETT: 

Fett og Konsept X inviterer til mini-FeTTival med konserter, DJs, panelsamtale, nytt magasin, popUp-utstilling og en scoop feministisk is!

Med slipp av det ferske nummeret #1/2019 PENGER tar vi temperaturen på likestilling i det norske arbeidslivet, og spør paneldeltakerne våre: «Karrierestigen: Holder det å være framoverlent?».

Kan ulike utfordringer kvinner møter i arbeidslivet løses ved at kvinner tøffer seg opp? Eller trenger vi at det offentlige dulter borti næringslivet for å forsikre et mangfoldig arbeidsmarked?

Gjester TBA!

Et av kveldens mange høydepunkter er de flotte artistene som skal opptre. Vi har vært så heldig å få med oss Lekende Lett som headliner. Flere av Konsept Xs egne artister skal også opptre.

Lekende Lett
Dette er en spennende duo som lager musikk i en egen klasse. Kristian Stockhaus og Synne Sofi Bønes' musikk er i skjæringspunktet mellom hiphop, pop, Miami bass og Baile funk. Produsentene fra Bergen har sluppet flere singler de siste årene og har markert seg sterkt i den norske musikkscenen. Dette er fete folk som lager musikk du bare må danse til.

https://open.spotify.com/artist/5Q4OF6SBlPSIYUJEMUJdhM?si=xgQO1sFXTwiHZiyOLWqGIQ

Miriam Tumyr
For de som har hørt Miriam tidligere forventer de seg gjerne soul og blues med assosiasjoner til Amerika. Denne gangen viser artisten seg fra en ny side ved å kombinere soul med gatepop og norske tekster om umulig kjærlighet. Miriam har en stemme i verdensklasse og en sterk formidlingsevne som vet å gripe fatt i publikum. Den snart aktuelle singelen fra Duper Studio; «Kjærlighet Som Brenner» er en låt som lukter radio - og vorspiel-hit lang vei. Miriam har med seg sine håndplukkede og beste musikere: Stian Brungot på rå, old school, motown-bass, Sigmund Omvik på magiske keys, hennes bror og spellemannvinner Stian Tumyr på trommer og up and coming gitarguru, Erik Rolland. Dream team!

Stina Haveland
Elektropop møter singer/songwriter. Stina fra Konsept X har gått fra å klimpre på gitar til å produsere egne låter. Gitarriff er byttet ut med synthharmonier og frekke basslinjer. Dette er første gang hun opptrer med sitt soloprosjekt. Med seg på scenen har hun Tora Söderström Gaden på backing, vocals og keys.

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/stimanari/hold-meg

Konsept Xs DJs er også med. Asbjørg Evydatter, Ingrid Vindsnes Indreeide, Rikke Toska Oppedal, Jenny Isabel Hestnes, Tora Söderström Gaden & Anne Stinessen lover variert musikk som garanterer fest.

MIXCLOUD: https://www.mixcloud.com/P1ka/

PopUp-utstilling
Du har kanskje fått med deg de FeTe illustrasjonene til den prisberømte Podcast-serien Noia? Eller albumcoveret til Sofie Hamre eller SINDIO? De er det Renate Karin som står bak. Under mini-Fettivalen kan du få med deg mini-PopUp-utstilling av flere av Renate Karins feministiske illustrasjoner

I tillegg vil Hallaisen Iskrembar lage eksklusiv «Kvinneis» som vil være salgs både før og under første del av arrangementet. OBS! Isen inneholder masse FeTT og ingrediens [X].

Her blir det mini-FeTTival for alle penga!

Her er ALLE velkommen!

FRA KL. 20.30
CC: 100
ID: 18

Hvem er Konsept X?
Konsept [X] er et Bergensbasert kultur- og musikkollektiv bestående av 12 kvinner med bakgrunn fra kulturarbeid, DJ- og klubbvirksomhet, konsertvirksomhet, musikkproduksjon, kunst og design, grunnlagt våren 2017. Kollektivets formål er å styrke mangfold, kjønnsbalanse og fellesskap i kulturbransjen. Balanse er kvalitet.

Hvem er Fett?
Fett er et feministisk tidsskrift som kommer ut fire ganger i året. De er også konsert- og debattarrangør, foredragsholder og samfunnsdebattant. Tidsskriftet trykkes med økonomisk støtte fra Fritt Ord, Norsk Kulturråd og Bergen kommune. Redaksjonen holder til i Oslo og i Bergen. Fett eies av Kvinnefronten og er medlem av Norsk tidsskriftforening.

By: Østre