Ecstatic Material (NO)

Fredag 6. mars kl. 17:00

Lørdag 7. mars kl. 17:00 og 19:00

Billetter 150,-/ Student/BLC/nyMusikk/BT: 100,-

Lydgalleriet slår seg igjen sammen med Borealis og presenterer verket Ecstatic Material av musiker og produsent Beatrice Dillon og kunstner Keith Harrison. Verket kombinerer lyd og materie i en felles utviklet installasjon som mobiliserer euforiske og alkymiske aspekter av hverdagen i en blandet sensorisk serie med elastisitet, interferens og reaksjon. 

Dette liveeksperimentet med lyd og stofflighet kjøres gjennom et modulbasert system bestående av formbare materialer, lys og flerkanals lyd konstruert, koreografert og diffusert live på Lydgalleriet.Med bakgrunn i Keith Harrisons kjente arbeider med transformert råmateriale, og Beatrice Dillon sine rytmiske datakomposisjoner, bringer dette modelérkitt-pumpende høyttalersysstemet og denne lydsammensmeltningen frem hverdagens eufori i en fargerik drakt av elastisitet, forstyrrelser og reaksjoner.

Eller i Keiths egne ord: «Et live-eksperiment der våre respektive systemer blir satt i bevegelse for å vri på lyd og materialer. Vi har en overordnet struktur, men har lagt inn muligheter for å kunne reagere på det som skjer etter hvert som vi kommer lenger ut i turneen og vi akkumulerer mer materiale». Beatrice legger til: «Jeg er interessert i å skape en følelse av en fysisk, taktil tilstedeværelse gjennom lyd, en som støter inn og smitter over i Keiths skulpturer. Jeg er spent på den uoversiktlige fysikaliteten i dette prosjektet, på å utforske ulike romlige muligheter, og respondere på de forskjellige begrensningene på visningsstedet».

Musikk: Beatrice Dillon

Installasjon: Keith Harrison

Presentert i samarbeid med Borealis- en festival for eksperimentell musikk, produsert av Lydgalleriet. Foto: Dom Moore. 

By: Lydgalleriet