SØS Gunver Ryberg

Avian - DK

EKKO XVII presenterer

SØS Gunver Ryberg «Resist this change is to resist the essence of existence»

Tidligere arbeidet danske Gunver Ryberg mest med lyd som bærende element i sine kunstinstallasjoner, men hennes interesse for mørke, suggererende rytmer førte henne inn på teknoscenen. Musikken hennes høres farlig og kraftfull ut, årvåken, tilkoblet. 

Ryberg har lang fartstid innen lyd, og hennes interesse og karriere startet innenfor lydkunst for mange år siden. Hun har utstilt lydverker på de største kunstinstitusjonene i Danmark, på Istanbul Biennalen og gallerier og festivaler i USA og Europa. I 2016 gav hun ut EP-en AFTRYK på Berlin-labelet Contort, i 2019 albumet Entangled på Avian, og nyligst 12"-en Whities 030. De siste årene har hun opptrådt hyppig på festivaler for eksperimentell musikk over hele Europa. Samtidig har hun vært travelt opptatt med å lage musikk og lyddesign for dataspill, performance- og teateroppsetninger.

Denne gangen gjester SØS Gunver Ryberg oss med et helt nytt bestillingsverk, komponert på bestilling i samarbeid med Norbergfestival, Radar og Intonal, et samarbeid igangsatt og støttet gjennom Puls – Norsk Kulturfond. Dette blir urfremførelsen av hele verket. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By: EKKO