SUPER HEAVY METAL

Hubro - NO

EKKO XVII presenterer

SUPER HEAVY METAL

SUPER HEAVY METAL er soloprosjektet til trommeslager Kim Åge Furuhaug.

I 2016 kom debutalbumet «Music for cymbals», som kan beskrives som en krautrock-variasjon over Steve Reichs «Music for pieces of wood», hvor all musikken ble lagd med cymbaler – ingen andre instrumenter eller effekter ble brukt.

I 2020 kommer det nye albumet «Gong Splash Midi Midi». Dette, som det forrige, blir også utgitt av det fantastiske plateselskapet Hubro, og tar med seg det konseptuelle, rytmiske og instrumentelle uttrykket videre. Dette forsterkes ved hjelp av Ådne Meisfjord som har bearbeidet og prosessert alt som spilles – igjen, kun på cymbaler – gjennom en vegg av synther. I tillegg har produsent Emil Nikolaisen vært med som veiviser.

«Ved å sitte tre stykker i et lite studio, med bare noen få meter mellom oss og metervis av cymbaler og elektronikk, har vi prøvd å lage noe som høres..annerledes ut.

I 2018 dro jeg til Oslo for å prøve å lage (mer) musikk med cymbaler. I løpet av fire dager fikk vi forsket og lekt frem et sonisk univers som blander enkle akustiske og elektriske instrumenter. »

 

På Ekkofestivalen 2020 vil deler av det nye materialet presenteres ved hjelp av Njål Paulsberg på synth, og en haug med supertunge cymbaler. 


 

By: EKKO