Lars Horntveth bestillingsverk

Bestillingsverk - NO

NB: Konserten er på USF Verftet

EKKO XVII presenterer


Silencio & the Echo Bolero Stars

Lars Horntveth er en av Norges mest respekterte musikere. 
Han er kanskje mest kjent som medlem av den übermusikalske Horntveth-familien og Jaga Jazzist, men han er også et multiinstrumentalt tusenbein med én fot i utallige bandprosjekter og produksjoner.

I sitt solomateriale utforsker Horntveth orkesterformatet og baserer seg på et utrykk som balanserer mellom klassisk tradisjon, eksperimentell repetisjon og elektroniske lydbilder, noe som alltid har appellert til oss i Ekko. Det filmatiske og lekne albumet «Pooka» er komponert for orkester, og inkasserte i 2004 en Spellemann for årets elektronika/samtidsmusikk. Fire år senere kom oppfølgeren «Kaleidoscopic», også den til strålende kritikker.  

På bestilling fra Ekko avdukes nå, tolv år etter, endelig et nytt kapittel, og igjen åpnes dørene inn til Lars' eget musikalske univers. Verket har fått tittelen «Silencio & the Echo Bolero Stars» og i hovedrollen finner man Lars selv i samspill med BIT20 Ensemble, Ståle Storløkken, kjent som synt-virtuos fra bla. Motorpsycho og Supersilent, og trommeslager Axel Skalstad fra bla. Krokofant.

BIT20 Ensemble er et samtidsmusikkorkester med sinfoniettabesetning: fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet, trombone, to slagverkere, harpe, piano, to fioliner, bratsj, cello, kontrabass og elektronikk.

 

By: EKKO