Strings & Timpani med Espen Sommer Eide

Hubro

Tromme- og gitarduoen Strings & Timpani bruker improvisasjon og preparerte instrument som sine hovedverktøy for å utforske nye ideer i det klassiske duoformatet, med rytmisk musikk som blander innflytelser fra verdensmusikk, jazz og lo-fi pop. De har utgitt album på det anerkjente Hubro (et av plateselskapene som er godt representert på årets Ekkofestival!) og i oktober kommer deres nye album «Voice & Strings & Timpani».

Begge duomedlemmer er aktive musikere, der trommeslager Øyvind Hegg-Lunde spiller i trioen Building Instrument, José Gonzales´ indiepopband Junip og psych-rock-bandet Electric Eye, og gitarist Stephan Meidell spiller i Cakewalk og har soloprosjektet Metrics Ensemble – i tillegg spiller begge i Erlend Apneseth trio. Puh!

Med seg på denne konserten er Espen Sommer Eide, komponist og musiker som er spesialist i datagenerert lyd, lydkunst og feltopptak. Espen bruker musikk og lyd både som metode og medium, og er også godt kjent i det norske eksperimentelle og elektroniske musikkfeltet for sine utgivelser under navnet Alog og Phonopani.

En duo blir en trio under Ekkofestivalen 2020 – med tre mestere i improvisasjon, digitalt, preparert og akustisk.

Konserten presenteres i samarbeid med BEK. 

By: EKKO