THE TELEPHONE CALL: RROXYMORE, JIJU & RUDI VALDERSNES

NB: Dette arrangementet er utsatt på grunn av pågående koronarestriksjoner. Ny dato kommer. 

EKKO & IDEOPHONE pres:

THE TELEPHONE CALL

Senere i høst gir bergensbaserte Ideophone Records ut sin tredje vinylutgivelse, IDE003, med remikser av rRoxymore, Nkisi & Ydhessa. Samarbeidet og samtalene mellom artister har stått sentralt i samarbeidsprosjektet med Ideophone-gjengen, og hva som skjer når ulike artister fra forskjellige praksiser går sammen om å omforme og utforske hverandres materiale.

Under normale, ikke-pandemiske omstendigheter, hadde vi nok invitert alle bidragsyterne til en felles konsertkveld under festivalen, men slik ville ikke verden det i år. I stedet har vi jobbet sammen for å finne en måte for hvor noen av artistene allikevel kan opptre på samme scene samme kveld. Ikke alle kan være tilstede fysisk, men med litt teknologi lager vi en løsning.

RROXYMORE

Enten på scenen, på plate eller i dypt samarbeid, de musikalske ideene til rRoxymore beveger seg i et tempo og utvikles i en høy frekvens, at det kan være vanskelig å holde tritt. Like respektert for hennes esoteriske, offbeat klubbutgivelser – distinkte og av og til provoserende dance cuts som er like tilfredsstillende for DJs å mikse som for dansegulvet å suge til seg – som hennes semi-improviserte liveopptredener, har den rene fordomsfrie energien i hjertet av rRoxymore's arbeid tjent henne en plass som en av de mest vitale artistene i utkanten av den moderne klubbkulturen, forankret i eksperimentering, samarbeid og en skarp følelse av sosial bevissthet.

rRoxymore's fortryllende og litt psykedeliske DJ-sett, som har ført henne til noen av verdens mest respekterte klubblokaler, inkludert Berghain, Concrete, De School, Fabric og MOMA’s PS1 series, samt en rekke dans- og eksperimentelle festivaler, inkludert Unsound, Mira, Nuits Sonores, Dimensions, Mutek og Freerotation. I økende grad har rRoxymore's livesett konsumert mye av kunstnerens verden.

I tillegg til bidrag på banebrytende plateselskap som Timedance og Ostgut Ton, har rRoxymore funnet et hjem som en sentral artist på det britiske labelet Don't Be Afraid, et kjent utløp for idiosynkratiske plater som fanger både dance-musikkens euforiske historie og dens komplekse framtid.

 

Hun fortsetter å pushe hennes musikk fremover til et større og mer diverst publikum, mens hun beholder den samme klarheten i synet og en ydmyk trang til å eksperimentere. rRoxymore forsetter å pushe grensene, og er en produsent som stadig utvikler seg med autentiske utrykk.

JIJU

JIJU er duoen Julie Silset og Jiska Huizing, som over lengre tid har vært en forfriskende dj-duo, som også gir ut musikk sammen og driver plateselskapet Ideophone Records med Rudi Valdersnes, som fokuserer på elektronisk og elektroakustisk musikk for et eventyrlig dansegulv.

DJ-settene deres er bygd på obskur klubbmusikk med varme, eklektiske elementer, mørke trommer og skiftende rytmer, mikset sammen med drømmende lydlandskaper sterk påvirket av leftfield techno.

Jiska Huizing er en kunstner, musiker og DJ. Hun har gitt ut to plater med eksperimentell klubbmusikk sammen med Rudi Valdersnes på Ideophone Records: “Drum & Trails” i 2018 og “IDE002” i 2019. I 2018 lagde hun også en solo-remix på det norske plateselskapet Maksimal. Feltopptak er ofte basen for hennes arbeid både som musiker og kunstner, som hun bøyer til alt fra steds-sensitive lydverk til tracks for ytterkantene av dansegulvet.

Julie Silset er en DJ og musiker, som har spilt sett i hele Norge. En dyp interesse i techno former basen for hennes miksing, hvor hun kan bevege seg både til en mer meditativ atmosfære eller rett i fletta-bangers. I samarbeid med Rudi Valdersnes driver Silset det månedlige klubbkonseptet «Klubb Stormfugl» på Café Opera. For tiden er dette konseptet flyttet til den bergensbaserte radiostasjon Vers Libre, omdøpt til «Vogel Tanzen».

I 2020 vil JIJU slippe sin første remix sammen, på IDE003, Ideophone Records’ tredje utgivelse. Remixen deres gis ut på vinyl og digitalt sammen med remixer av rRoxymore, Nkisi and Yhdessa.

 

RUDI VALDERSNES

Rudi Valdersnes er komponist, musiker og DJ. Forvent et dj-sett som utvikler seg fra hans lidenskap med å blande folkemusikk, tidlig elektronisk musikk og designer-tekno på sitt beste. Dvelende, varmt og hypnotiske teksturer som sakte utvikler seg, med overraskende vendinger der artister fra ulike musikktradisjoner blandes inn settene.

By: Østre