«Krom»: Boska, Paulsberg, Nygaard (N)

En av Ekkofestivalens hovedmålsetninger er å presentere nye, unike kunstneriske komposisjoner og installasjoner, spesiallaget for festivalen. En av årets nye produksjoner er samarbeidsprosjektet «Krom» hvor lyd og lys møtes og grensene mellom en konsertopplevelse og en lysinstallasjon flyttes. Tre spennende utøvere med forskjellig kunstnerisk bakgunnn lager denne stedsspesifikke installasjonen, som kun vises en gang under festivalen. 

Jon Eirik Boska er en musiker og lydmaker fra Tromsø. Ved å kombinere cinematiske lydeffekter, feltopptak og egne studioinnspillinger lager Boska lydlandskap som drives frem av utrettelige perkussive rytmer. Boska har en rekke utgivelser bak seg på plateselskap som Studio Barnhaus, Permanent Vacation og Balsa Wood.

Njaal Paulsberg er en produsent, vokalist og multiinstrumentalist fra Bergen. Under eget navn har han laget en rekke basstunge, rytmiske låter der han utforsker forholdet mellom funksjonalistisk dansemusikk og musikalsk kompleksitet. Njaal er også frontmann, vokalist og synth-guru i bandet Put Your Hands Up For Neo-Tokyo.

Birk Nygaard blir omtalt som Hordalands mester i videokunst. Han utvikler scene­design og visualle installasjoner for konserter, utstillinger, klubber og prosjekter innen scenekunst. Arbeidene hans har blitt utstilt på blant annet Bergen Kunsthall og Raff Design, og han har jobbet med Ekko flere ganger tidligere

By: Asle Bakke Brodin