Visible Cloaks

Rvng Intl. - US

Visible Cloaks spiller på Ekko nr. 15. Du vil alltid finne oppdatert informasjon, lydklipp og tekster om festivalens artister og kunstnere på ekko.no.

Duoen Visible Cloaks ga ut sitt debutalbum Reassemblage i 2017 via plateselskapet RVNG Intl. – her ble vi kjent med et digitalt glossy lydbilde som henter inspirasjon fra både Japansk ambient og Italiensk minimalisme, etter vår mening en fantastisk komposisjon som gjorde at vi satte i gang arbeidet med å få dem til Ekko. Deres neste (og nyeste) utgivelse bygger videre på de samme referansene, og innehar også en gjennomgående helt uforståelig, fremmed vokal, som ble til ved å sette en rekke ord og utrykk gjennom et digitalt oversettelsesprogram helt til de hadde utviklet seg til det ugjenkjennelige  - nesten som tilfeldig generert poesi. 

 De skaper audiovisuelle oaser dedikert til både ro og fantasi. Gjennom et system basert på tilfeldige algoritmer, bygger Spencer Doran og Ryan Charlie delikate lydmønstre. Disse muterer over harmonier og skjøre lydbilder og smelter sammen avantgarde med exotica og psykedelia. Konsertene dere er også sterke visuelle opplevelser med materiale utviklet av videokunstner Brenna Murphy.


By: Ekko